Support Chat
Butikkens adresse

PhoneWorld ApS

Møllevej 4

8300 Odder

Tlf. +45 25 940 102

Email. info@phone-world.dk

Butikkens åbningstider

Mandag 11.00 -18.00

Tirsdag 11.00 -18.00

Onsdag 11.00 -18.00

Torsdag 11.00 -18.00

Fredag 11.00 -18.00

Lørdag 10.00 -14.00

Søndag Lukket

Du kan kontakte os på tlf.: 25 94 01 02 fra 11.00 til 19.00 i hverdagen, hvis ikke du kommer igennem ligger du en besked med dit navn og telefon nummer så kontakter vi dig indenfor max 6 timer, eller på mail info@phone-world.dk, som vi besvarer indenfor 8 timer i hverdagen.

Velkommen iOS 11

Lagt op1 år siden
Velkommen iOS 11

19-09-2017: Velkommen til iOS 11

I dag udkommer den seneste version af Apple’s styresystem: iOS 11.

En opdatering der vil ændre en del på iPhone og især på iPad.

I PhoneWorld har vi ikke testet beta-versionen, hvorfor vi ikke har personlige erfaringer med iOS 11, men vi har forsøgt at samle den vigtigste information fra diverse testere, så deres guldkorn bliver samlet her.

Umiddelbart lader det ikke til, opdateringen kommer til at ændre så meget for iPhone-brugeren: kontrolcenteret er blevet ændret væsentligt, så du selv kan tilpasse dine genveje og gøre det mere personligt.

iMessage bliver nu synkroniseret på alle dine enheder via iCloud, så det fungerer lidt som Facebook Messenger – indholdet fra dine samtaler bliver lagret ét sted, så du er sikker på, du ikke mister en besked eller noget af samtalen, hvis én af dine enheder fx ikke er på et netværk. Det frigiver også en del plads på den enkelte enhed, fordi hele samtalen ikke kun er gemt dér.

I USA får brugerne desuden muligheden for at lave betalinger til hinanden via iMessage med Apple Pay Cash. Der er ikke umiddelbart meldt ud, om det er en funktion vi også får i Danmark. Derudover er der kommet en ny type tastatur ”QuickType”, der er lavet specielt til at skrive med én finger – tasterne rykker længere til højre, så det er nemt at skrive med din højre tommelfinger, mens du bruger den venstre hånd til at drikke kaffe og lignende (eller modsat hvis du er venstrehåndet).

Siri er blevet mere udtryksfuld. Stemmen er blevet mere dynamisk og ændrer tonehøjde, tonefald, tryk og hastighed, mens der tales, så det lyder mere naturligt. I første omgang er det dog ikke noget, vi får glæde af i Danmark. Desuden kan Siri nu oversætte kinesisk, tysk, fransk, spansk og italiensk, så man kan spørge om, hvordan man fx siger ”jeg vil gerne bede om en kop kaffe” på mandarin.

På foto-delen er det Live fotos der har fået den største opdatering. Du kan nu selv klippe billeder ud af sekvensen, så du fx selv kan bestemme, hvilket billede, der skal bruges til sidst. Live fotos får desuden en sløjfefunktion, så  du kan loope din optagelse.

En anden ny funktion er ”forstyr ikke”, mens du kører bil. Din iPhone kan registrere, at du kører bil og går automatisk i dvale, så du ikke bliver forstyrret af beskeder, opkald og lignende. Du kan så indstille telefonen til at sende en automatisk besked om, at du kører bil, hvis nogen prøver at få fat på dig.

Dette er de største nye ændringer for iPhones. iPad-brugerne får en del flere nyheder:

Med iOS 11 har Apple sørget for, at iPad nu mere fungerer som en computer. Den nye Dock minder om den, vi kender den fra Mac – den er tilgængelig uanset, hvor du er på din iPad, du kan tilføje flere apps, i højre side af Docken ligger de senest brugte apps samt dem, der er i brug. Den nye app ”arkiver” samler alle dine filer på tværs af enheder, iCloud-drive og fx Box og Dropbox, så det bliver meget nemmere for dig at søge, gennemse og organisere dine filer på ét sted.

Det bliver også væsentligt nemmere at multitaske. Når du er i en app, kan du åbne en ny app via Docken og have dem begge aktive samtidigt enten via Slide Over eller Split View. Derudover kan du nu bruge ”træk og placér” (drag n drop), så du fx kan trække et billede fra én app over i en mail uden at skulle downloade og derefter uploade billedet til mailen. Denne funktion gælder også tekst, filer mv, så du kan flytte rundt på stort set alt med en finger.

Hvis du bruger pencil på din iPad Pro, vil du glæde dig over, den er blevet endnu mere anvendelig. Ved screenshots eller PDF-filer, skal du nu bare sætte din pencil på skærmen for at begynde at markere med det samme. Sætter du din Apple Pencil på låseskærmen, får du direkte adgang til noter, så det bliver endnu nemmere at notere eller tegne, når du har brug for det. Du kan også tegne direkte i en mail, hvis du skal illustrere noget.

Noter har desuden fået en dokumentscanner, så du kan scanne et dokument fremfor at affotografere det, og med en pencil kan du nemt og hurtigt underskrive det, hvis det er nødvendigt. Tastaturet har nu tegn og bogstaver på samme taster, så du ikke behøver skifte tastaturet – svirp ned på en tast for at få adgang til det tegn, der ligger på samme tast.

Augmentet Reality en stor del af iOS 11, så du kan indrette dit hjem, udforske en by eller afprøve en ny tatovering virtuelt.

Det var de vigtigste nye funktioner kort fortalt – der er mange flere ændringer, som vi muligvis aldrig vil lægge mærke til eller få brug for.

iOS 11 er tilgængelig til iPhone 5S og nyere samt følgende iPad modeller: Pro 12.9” 1. og 2. generation, Pro 10.5”, Pro 9.7”, Air, Air 2, iPad 5. generation, Mini 2, 3 og 4.

Vi vil anbefale, du venter nogle dage med at opdatere, da mange af de eksisterende apps muligvis ikke er optimerede til iOS 11 endnu, hvorfor du kan risikere de ikke virker.

Erfaringen siger også, der typisk kommer en ny opdatering med rettelser indenfor den første uge efter lanceringen af en ny iOS version. Derudover skal du huske altid at tage en back up af din iPhone/ iPad, inden du opdaterer, da du kan risikere at miste alle data, hvis noget går galt under opdateringen, og så kan disse ikke genskabes.

Efterlad en kommentar
Efterlad et Svar
Vær venlig at log ind at skrive en kommentar.

Menu

mere info